FII POLITICOS, FII PRIETENOS!

[FP]2 FII POLITICOS, FII PRIETENOS!

”Fii politicos, fii prietenos” rezumă politica oficială a platformei Părinți singuri.  Tratează-i pe ceilalți cu considerație, respect și bun simț. Membri ca și tine sunt cei care fac acest site să fie o resursă inepuizabilă de experiențe, sfaturi și soluții. Respectă-le implicarea așa cum și contribuția ta va fi respectată.  ”Fii politicos, fii prietenos” pentru ca toate secțiunile site-ului să fie zone de siguranță, confort psihic și bun simț.

Atacurile la pesoană, opinii sau idei nu sunt tolerate. Dacă nu ești în acord cu o persoană, poți exprima acest lucru cu politețe. Fă tot ce ține de tine pentru a vedea ideile sau opiniile din perspectiva celuilalt. Evită pe cât posibil să antagonizezi direct convingerile fundamentale ale membrilor. Convingeri fundamentale sunt considerate cele care au legătură cu religia, simpatiile politice, modul de creștere a copiilor, administrarea resurselor financiare, orientarea sexuală etc. Poți fii în dezacord cu acestea și îți poți exprima opinia contrară, dar fără să jignești, să judeci și să dai sentințe fie ele și bine intenționate.

Exemple de comportament contrare [FP]2
– atacuri la persoană, insulte, tratament ostil
– acuzații nejustificate, neadevărate sau nedovedite la adresa altui membru
– amenințări
– tentative repetate de interacțiune cu o persoană care a refuzat contactul
– atacuri privind rasa, religia, sexul, etnia, preferințele politice sau sexuale, vârsta sau poziția socială a unui membru.
– amenințarea sau șantajarea unui membru cu dezvăluirea informațiilor personale sau a conversațiilor private.
– postarea în secțiunile publice a informațiilor private ale altor membri sau a conversațiilor private
– postarea de conținut obscen, sub orice formă, pe profilul propriu sau în secțiunile publice
– postarea de conținut obscen în mesageria privată, dacă acest lucru îl face pe destinatar să se simtă inconfortabil.

”NU” înseamnă întotdeauna ”NU”! Dacă o persoană îți refuză contactul, interacțiunea, propunerile sau cadourile, respectă-i decizia. Insistențele nu vor face acea persoană să-și schimbe opțiunea în ceea ce te privește. Pe platforma Părinți singuri ”NU” nu este niciodată egal cu ”POATE” sau cu ”DA”.

În cazul nerespectării politicii [FP]2 , utilizatorul în culpă poate fi moderat (modificarea sau ștergerea postărilor), i se poate interzice dreptul de postare sau de editare, poate fi exclus temporar sau definitiv de pe site.

Dacă încălcarea principiilor enunțate mai sus este gravă și intenționată, utilizatorul în culpă va fi banat fără avertisment și fără notificare.

Fii politicos, fii prietenos!